:::Sememangnya terdedaH:::

Sumber..Google

Bissmillahirahmanirahim..
Assalammualaikum semua..

Syukur..syukur..syukur..alhamdulillah hingga saat ini masih Allah izinkan PC,, awak,, kamu dan kita semua bernafas di muka bumi ini..berselawatlah,, beristighfarlah juga berzikirlah..untuk memerahkan hati dan menyuburkan jiwa..maka menggebulah jiwa kita dengan kecintaan padaNYA..amin..

Resam padi..semakin menguning..semakin masak,, semakin menunduk..simboliknya..moga kita ini sentiasa merendah diri..dan bukannya merendah rendahkan diri sendiri..faham..garu kepala 2 kali..krik..krik..hehe..level confident mesti tinggi tapi berpada pada supaya tidak menjadi riak..

Menikmati kesenangan setelah melalui kepayahan..nikmatnya begitu indah..sebab tulah Allah suruh kita bersabar..berkat kesabaran itu..Allah hadiahkan kita suatu yang tidak terduga..bersangka baik sentiasa ye..berbanding menikmati kesenangan atas penderitaan orang lain..ingat..dosa ye..terpercik minyak panas pun melompat lompat..pastinya azab api neraka tu lebih lebih lagi..wuuuu...nauzubillah..kan syurga matlamat kita..insyaallah..

Suka keseronokkan,, begitu begini,, macam itu macam ini,, borak sana sini..tak salah..silakan..itulah warna warni kehidupan..gitu..cukup ketawa terbahak bahak hingga terdedah aurat anak tekak..jangan sampai kita dedahkan juga keaiban yang ada..namun kita sewajarnya peka.,, kita senantiasa terdedah..terdedah dengan dosa dan noda..terdedah dengan dugaan bencana..kecil mahupun besar..sedikit atau banyak keterdedahan itu..bergantung pada kita bagaimana mengawal diri sendiri..amin..
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

4 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

 1. Begitulah ironinya kehidupan ini memang akan terdedah banyak hal PC, jadi sebagai manusia sendiri kena tahu yg mana kadang dgn pendedahan itu mampu menelanjangkan keimanan. Perlu ada integriti diri dan istiqomah dlm membimbing dari utk banyak hal yg terdedah di depan mata.

  BalasPadam
 2. Alhamdulillah kak :)
  you right kak.. mendabik dada pun, tak kemana.. hidup ni pun ada pasang surutnya...

  BalasPadam
 3. @Kakzakie
  Betul kak..kita sendiri kena ada benteng diri..

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama