BIJAKSANA

Bissmillahirrahmanirahim

BIJAKSANA

BIJAKSANA
Ihsan Google

Hujan masih turun..membasahi bumi..alhamdulillah..rezeki..jangan dikeluh kesahkan..hujan itu nikmat..nikmat yang berganda ganda untuk anak anak main bola dipermukaan padang yang lecak becak..sepak bola..percuma air..balik rumah..kuak daun pintu..percuma bebelan si ibu..yakinlah itu ibu kita dan bukannya ultraman..

Muda..seusia 35 tahun..belum pun menjadi rasul,aura kebijaksanaannya sudah terserlah..bagaimana baginda berjaya menyelesaikan perbalahan untuk meletakkan batu hitam (Hajarul Aswad)di tempatnya..serban baginda menjadi pengalas untuk mengangkat batu tersebut..setiap kabilah mengangkat sambil memegang satu penjuru..maka selesailah ketidakpuasan hati di situ..kecil tapi membawa impak sepanjang zaman..Rasulullah kami rinnnndukanmu..

Mak ayah keluar ikut pintu depan..jangan anak keluar ikut tingkap..tak mau..tak mau..kalau kita rasa dah cukup cerdik,,jangan lupa mak ayah bijak nak oii..hihi..memang berbohong hidung tak memanjang nak..tapi dosa berbakul..ingat..biar bertempat nak tunjuk pandai..ingat goes around..comes around..yang acap kali mungkir janji itu manusia..tapi hanji Allah itu pasti..

Kebijaksanaan itu anugerah..hadiah Allah..ini bermakna bila bila pun Allah boleh ambil semula..ye tak..oleh itu gunakanlah sewajarnya..
jangan kerananya menjerumuskan kita ke lembah kehinaan dan kebinasaannya..insyaAllah..amin..

Assalammualaikum. .

Sekian
Tinta Perdu Cinta
BIJAKSANA
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

4 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

  1. InshaAllah moga-moga kita dapat mendidik anak kita mencontohi keperibadian Rasulullah.. :')

    BalasPadam
  2. inshaALLAH kak baginda adalah contoh yang terbaik dan patut di jadikan tauladan

    BalasPadam
  3. Sentiasalah muhasabah diri kerana bila kita muhasabah diri nescaya kita akan nampak dimana kesilapan kita. Jangan asyik tunjuk mistake pada orang sampaikan mistake sendiri langsung tak nampak

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama