::situasi::

Bismillahirahmanirrahim

Ihsan Google 

Syukur Ya Allah..setiap nikmatMU..nikmat yang tidak mampu ditidakkan..yang tiada satu pun yang boleh dinafikan..masyaAllah..subhanallah..Allauakbar..alhamdulillah..lalainya insan membuatkan seringkali berkeluh kesah..bermuram durja,,berputus asa..menjeruk rasa..marah seolah tiada kemaafan..astarghfirullahaalaazim..sampaikan herot berot bibir tu..bukan sabun saja berbuih cik kak..tu tepi bibir pun naik berbelon..sila sediakan payung..tempisss..hihi..

Cakap siang pandang-pandang..ermmm selalu dipesan begitu..mengapa?kerana banyak yang perlu kita jaga..kadangkala amboi lemah kepala lutut denfan butir bicaranya..tapi bagai ditoreh dakamnya luka dihati..ermm berbisa..jangan fikir yang lantang itu racun..biasanya itulah yang lebih mudah untuk diterima..jangan kerana kita orang sengsara dik..kalau kerana kita orang happy..yess dapat pahala..

Bisik-bisik..eeee geli..meremang bulu ayam belanda  jiran sebelah..kihkihkih..berbisik kalau nak mengumpat..lupakan..tapi kalau bisik suruh orang insaf,,bertaubat,,buat kebaikkan silakan..elok juga..secara tak langsung dengan bisik bisik tu boleh jaga aib orangkan..tu malaikat maut pun tunggu masa nak bisik..kesilapan boleh berlaku bila bila masa..di mana mana..acap kali juga PC begitu..yes PC kan sedang juga perbaiki diri..laghanya acap kali..insyaAllah..amin..pandang cermin..tanya diri sendiri..

Assalammualaikum 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

2 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

  1. pendek kata jangan mengata dulang paku serpih, mengata org rupanya dia yg lebih.. begitukah cik jua?

    BalasPadam
  2. Allahuakbar...bunda singgah BW hujung minggu...

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama