::tempias...

Bissmillahirrahmanirrahim..

Google

Sepanjang hari ini sebelum kita pejam mata lena diulit mimpi mimpi indah malam ini..berapa kali kita ucap kalimah menunjukkan rasa syukur pada Allah..yang ada,,teruskan..yang masih slumber..jangan gundah gulana...mulakan..tiada istilah terlambat selagi masih bernafas..insyaAllah..

Hujan panas itu rezeki..ini nikmat..iklim tropika khatulistiwa..Allah dah tentukan menjadi tempat untuk kita mendiaminya..menjadi penghuninya..masyaAllah muka bumi yang indah..tiada cacat celanya..tanggungjawab kita..pelihara alam sebaiknya ye..ingat..lantaran tindakan dan setiap keputusan yang kita lakukan kini..kesannya bakal dirasai hingga generasi mendatang..keputusan bergantung pada kewarasan generasi kini,,

Sama ada musibah..mahupun pelbagai nikmat..semuanya membabitkan mainan emosi..sengaja atau tidak..disedari atau tidak..kita pasti akan pamerkan rasa hati itu..air muka..mata tidak mampu memperdaya..biarpun beratus kali mulut menafi..jadi tidak hairanlah andai ada yang jadi mangsa..kucing kesayangan yang rabakkan lace pada tudung..tu..anak buah di pejabat kena piat telinga ye..hihihi..ingat..orang yang cerdik..bila dia bijak mengawal emosinya..kedengaran berat tapi boleh kalau kita nak..
Assalammualaikum. .
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

6 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

 1. Alhamdulillah atas nikmat Mu, Ya Allah...

  BalasPadam
 2. tazkirah sebelum masuk tidur..
  thanks cik jua.. =)

  BalasPadam
 3. Bukan mudah utk mengubah situasi yg menjadi rutin ini termasuklah emosi diri. Apa lagi kalau ianya merasa perbuatannya itu bukan satu yg dirasakan salah.

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama