::ber..gembira..ye..atau seronok ke??::


Bissmillahirahmanirrahim..
Hye semua sahabat kesayangan PC..

Syukur atas setiap nikmat ye..bersyukurlah..yang bercadang mengambil cuti panjang untuk pulang ke kampung halaman..atau pun pergi bercuti..selamat pergi dan kembali..jaga keselamatan..sudah berusaha..selebihnya serah pada Allah ok..tawakkal pada DIA..

Hendak atau tidak..ups to you..or ups to me..tak gitu..dalam segala hal dan urusan..berbalik kepada hati..semua kerana Allah..senyum..terus tersenyum..terluka..dilukai atau melukai..cewah..tersedu sedan..tersengguk sengguk..macam motor bakal kehabisan minyak..teruskan tersenyum..kan sedekah tu..bezanya ikhlas atau tidak sahaja..tapi ingat..yang melihat boleh tahu..boleh merasai..hihi..

Janji yang pasti..kita seringkali kecewa lantaran dibohongi..kan itu semua janji insani..walau sekadar janji hendak belanja makan gula gula lolipop dik..tidak mengapalah..kita cubalah belajar memaafkan..yang sering lupa dan alpa..namun mana mungkin Allah itu mungkir janjikan..kan..tidak mungkin..mustahil..jadi bersedialah kita sentiasa ye..

 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

3 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

  1. masa gembira, semua rasa indah.. bila dah sedih, baru tahu langit tu rendah ke tinggi.. sebab tu lebih baik kita jangan letakkan expectation yg terlalu tinggi.

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama