Double M

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

double M
Google image

Selamat beristirehat ukhuwah..dalam situasi yang kurang baik ini..jerebu disebahagian besar negeri,kawasan dan daerah..berehat dan bersantai di rumah rasanya adalah solusi yang terbaik..kecuali ada berkepentingan untuk mengurus urusan..silakan..dan sama sama kita mendoakan agar jemaah haji yang berada di Mekkah sentiasa sabar dan tabah mengharungi dugaan Allah SWT di sana..Al Fatihah bagi mangsa yang terkorban..

:: double M ::

Minimumkan

1) dosa*besar mahu pun kecil*
2) sikap suka ikut nafsu*bebel dari terbit fajar sampai timbul bulan..adoii*
3) kehendak yang merapu*setiap hari nak sikat bulu landak..haiii*
4) rasa syak wasangka
5) ketawa terbahak bahak*boleh keraskan hati,,sebabkan mudah lupa*
6) sifat banyak bercakap*berpotensi banyak buat silap*
7) mengejar dan cinta keduniaan

Maksimumkan

1) pahala*amal ma'ruf*
2) senyum*bertempat*
3) matlamat ke syurga*usahakan*
4) rasa cinta kepada Allah SWT dan rasa kasih pada Rasulullah SAW*selawat*
5) menuntut ilmu
6)ibadat yang wajib dan sunnat
7) taubat

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

5 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

  1. Kalau tinggal di rumah, boleh je kawal percakapan dan perbuatan. Tapi sesekali keluar berjumpa kawan-kawan, masyaallah, semua benda nak cerita...gelak ketawa, ngumpat, gosip semua berbaur jadi satu. Bila balik semula ke rumah, terfikir semula... Allah apa yang aku dah buat tadi...!!

    BalasPadam
  2. Ingatkan M lain tadi. Hehe. Selamat berhujung minggu PC...

    BalasPadam
  3. tq share..maksimumkan buang sifat 'M':-)

    BalasPadam
  4. minimumkn 7 perkara maksimumkan 7 perkara...nice shaing PC

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama