"A" kan Dulu Hati Untuk Allah..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Semalam 17 November 2015
5 Safar 1437H
Keputusan PEPERIKSAAN UJIAN PENILAIAN SEKOLAH RENDAH(UPSR) 2015 diumumkan.
Masih belum terlewat rasanya untuk PC ucapakan tahniah kepada semua calon yang selamat menduduki peperiksaan dan mengambil slip keputusan..alhamdulillah.
Tarikh tersebut pasti menjadi kenangan dalam episod perjalanan kehidupan adik adik.

Calon
Berusaha.Berdoa.Bertawakkal.
Awak berjaya.Alhamdulillah

Berusaha juga.Berdoa juga.Bertawakkal juga.
Awak kurang berjaya.Alhamdulillah

Banyak A..bersyukur jangan lupa Allah
Tiada A..jangan bersedih terus minta pada Allah

Jangan rasa sia sia pada setiap usaha..jangan ada rasa rugi pada setiap doa yang diluahkan..mungkin Allah belum makbulkan setiap doa itu kerana Allah tahu bila waktu dan ketikanya ia betul betul terbaik untuk kamu kecapi..namun pahala setiap kebaikkan yang dilakukan tidak akan berkurang..

Percayalah..yang kurang berjaya tak akan terus berada di bawah..yang cemerlang tidak semestinya sentiasa di atas..mungkin sekarang adik adik yang berusia 12 tahun tidak lagi memahaminya..A itu segala galanya..bukti kehebatan..lambang kecemerlangan..diulit puji pujian..in sya Allah satu masa bila telah meninggalkan alam persekolahan..telah mempunyai kerjaya sendiri..bila bertemu rakan rakan dan sahabat lama..percayalah adik adik akan dapat jawapan pada setiap persoalan takdir yang telah Allah susunkan..

Qada dan Qadar Allah. 


image
Sumber Google Image


PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

11 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

  1. ermmm betul ti sis.... arap adik-adik dan anak-anak juga dapat A tuk Allah....

    BalasPadam
  2. Yea sis... betul tue, dan kita kena slalu bersangka baik dengan Allah.. ;)

    BalasPadam
  3. Yang penting usaha dan tawakkal. In shaa Allah apapun keputusan, itulah yg trbaik untuk kita. :)

    BalasPadam
  4. sgt setuju...yg gagal jgn kecewa...masih pjg lgi perjalanan hidup ni...bykkan berdoa kepada Allah SWT...insyaAllah akan mendapat kejayaan dunia dan akhirat...

    BalasPadam
  5. Cik akak dulu..mana de dapat A.hihi

    BalasPadam
  6. Terbaikkk.
    Kita dulu pun 1 je A. Hehe.
    Alhamdulillah jadi 'orang' berguna juga :)

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama