Bila Perlu

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Daripada Abu Syuraih al-Khuza’ie RA bahawasanya Nabi SAW telah bersabda, 
“Sesiapa beriman dengan Allah dan Hari Kiamat maka hendaklah dia berbuat baik kepada jiran tetangganya. Sesiapa beriman dengan Allah dan hari kiamat maka hendaklah dia memuliakan tetamunya, sesiapa beriman dengan Allah dan hari akhirat maka hendaklah dia bercakap yang baik ataupun diam

********************************************************

Daripada mata turunnya ke hati suka atau benci persamaannya tetap ada iaitu pastinya mulut itu sendiri akan mudah meluncur kata kata..sedap di dengar telinga..atau melukakan hati yang merasa..fikir fikirknlah..lakukan yang terbaik bukan sahaja untuk diri sendiri malahan untuk semua..

Selamat malam indah ukhuwah semua ~~


PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

8 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. jiran adalah insan yang paling hampir dengan kita, berbuat baiklah sesama jiran dan saling mengenali , in shaa Allah .

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul kak...paling tidak pun jiran sebelah rumah kita...

   Padam
 2. selamat malam PC
  Alhmdulillah kaknoor mendpt jiran yg memahami senang komunikasi

  BalasPadam
 3. Kat rumah sewa baru, jiran baik². Kekadang bagi makanan kat kitorg. Alhamdulillah dikelilingi dgn masyarakat yg baik². :)

  BalasPadam
 4. Salam kak, berbuat baik memang dituntut malah tahu satu hari nanti kita kesususahn mereka juga yang bakal menolong

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama