Janji Allah..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Image result for janji Allah
Google Image

JANJI ALLAH ||"Saya susah awak tolong..awak susah saya tolong..kalau kita sama sama susah harap pada pertolongan Allah".."kita belajar sama-sama..makan sama-sama..tidur sama-sama..eh tidur tidak boleh haram dosa..kan bukan muhrim..tunggu saya dan awak jadi yang halal ya"..hihi..alih alih masing masih kahwin dengan orang lain..haaa kan..itulah contoh janji-janji manis daripada mulutmu gitu..

Berat..kalau dihalusi..berat sebenarnya berjanji..berat daripada sudut hukumnya kerana mungkiri janji boleh munafik..munafik yang jelas..Allahu..astarghfirullahalazim..moga kita terhindar daripada begitu..tapi percayalah dengan janji Allah..janji yang pasti..janji yang tidak pernah didustai..

A001
Orang-orang yang kafir dari Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) serta orang-orang musyrik, tidak akan terlepas (dari kepercayaan dan amalan masing-masing) sehingga datang kepada mereka bukti yang jelas nyata,
A002
Iaitu seorang Rasul dari Allah yang membacakan (kepada mereka) Lembaran-lembaran Suci,
A003
Terkandung di dalamnya pelajaran-pelajaran dan hukum-hukum yang benar.
A004
Dan orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang diberi Kitab (Taurat dan Injil) itu, tidak berpecah-belah melainkan setelah datang kepada mereka bukti yang jelas nyata.
A005
Pada hal mereka tidak diperintahkan melainkan supaya menyembah Allah dengan mengikhlaskan ibadat kepadaNya, lagi tetap teguh di atas tauhid; dan supaya mereka mendirikan sembahyang serta memberi zakat. Dan yang demikian itulah Agama yang benar.
A006
Sesungguhnya orang-orang yang kafir dari Ahli Kitab dan orang-orang musyrik itu akan ditempatkan di dalam neraka Jahannam, kekallah mereka di dalamnya. Mereka itulah sejahat-jahat makhluk.
A007
Seungguhnya orang-orang yang beriman dan beramal soleh, mereka itulah sebaik-baik makhluk.
A008
Balasan mereka di sisi Tuhannya ialah syurga Adn (tempat tinggal yang tetap), yang mengalir di bawahnya beberapa sungai; kekallah mereka di dalamnya selama-lamanya; Allah reda akan mereka dan mereka pun reda (serta bersyukur) akan nikmat pemberianNya. Balasan yang demikian itu untuk orang-orang yang takut (melanggar perintah) Tuhannya.

Jangan pernah raguiNYA...buang rasa sangsi..PC ingatkan juga pada diri sendiri...kerana terkadang kesali diri sendiri..banyak sangat menyoal sedangkan jawapannya telah ada..

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

2 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. ini surah Al Bayyinah ke sis,,,, slu duk baca terjemahan tapi lupa surah.... Semoga kita dipelira dari neraka jahannam....

    BalasPadam
  2. terima kasih pc...

    pssttt mia ada tag.. http://www.mialiana.com/2016/01/segmen-bloglist-beeha-10.html

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama