Peluang Terbaik..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

image
Sumber Google Image

PELUANG TERBAIK || Alhamdulillah Jumaat kedua di tahun baharu 27 Rabiul Awal 1437H...syukur atas segala nikmat Ya Rabb..selawat untuk mu ya Rasulullah.

Selagi bernyawa selagi itulah kita ada peluang dan ruang untuk perbaiki diri..terpulang pada diri mahu atau sebaliknya untuk melakukannya..adakalanya tidak perlu perubahan drastik pun..memadai sedikit demi sedikit tetapi sentiasa melakukannya..istiqhomah..bukan hangat-hangat tahi ayam..dan jangan lebih sudu daripada kuah..sedang-sedang elok saja kalau boleh..in sha Allah boleh..

Jauh menjadi dekat..dekat menjadi rapat..rapat menjadi erat..di mana hendak melihat situasi ini??salah satunya setiap hari Jumaat di masjid-masjid..siapa pun kamu...apa pun kedudukan kamu..setiap baris saf itu menyatukan hati kamu..bila kaki bertemu kaki..bila bahu tegak dan lurus bersatu..nawaitu satu lillahitaala..

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

6 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Dua jumaat ye PC kakak baru sedar. Macam baru benar 2016 ni
  Cepat betul! tapi itulah kakak ni pulak terasa makin jauh pulak. Tapi bila jauh keberadaannya itu di hati semakin erat/rapat sebab rindu menggebu tak sabar nak tunggu Sabtu:)

  BalasPadam
  Balasan
  1. tulah..dah 2 jumaat di awal tahun 2016 ni kak..akk rindu adik yang berada di asrama ya...

   Padam
 2. Salam Jumaat dah lewat singgah ni... hehe

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama