Jangan Tinggal Kebaikkan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

JANGAN TINGGAL KEBAIKKAN || Perkara perkara yang kurang manis sila tinggalkan..tapi bab kebaikkan tolonglah jangan ditinggalkan bila telah memulakan langkah ke arah itu...istiqhomah..sememangnya sukar kerana tidak semua menyokong pada agenda kebaikkan..itulah cabaran..

Daripada ‘Abdullah bin ‘Amru bin al-‘As RA katanya, Rasulullah SAW bersabda kepadaku, Wahai ‘Abdullah, Janganlah kamu menjadi seperti si fulan itu, dahulu dia sentiasa sembahyang malam, tapi kini dia tidak sembahyang malam.(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Niat yang baik baik biarpun kita sendiri tidak tahu bila ianya akan tertunai...tapi yakinlah Allah akan hantar orang yang baik baik untuk bantu kita...in sha Allah.. 
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

7 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Itu yg dikatakan berbuat baik tak payah ingat apa ganjaran tapi percayalah yg malaikat Allah tak pernah lalai menjalankan tanggung-jawabnya. Lakukan saja denga istiqomah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju kak...utamanya,,,cuci hati dulu..bagi jernih dan wangi..in sha Allah kita boleh lakukan...amin..

      Padam
Terbaru Lebih lama