Usia Kita

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

usia kita
Google Image

USIA KITA || Alhamdulillah..syukur atas segenap nikmat yang Allah pinjamkan kepada kita..jagalah elok-elok..syukur kerana Allah masih lagi menghidupkan kita..bertambah angka pada usia kita..bertambah juga jarak dekat kita pada ajal..jangan kita cuba tambah jarak jauh dengan Allah..usia yang panjang itu rezeki..hadiah daripada Allah..nikmat..dengan syarat mesti ingat sentiasa..

A004
Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya).

A005
Kemudian (jika ia panjang umur sehingga tua atau menyalahgunakan kelengkapan itu), Kami kembalikan dia ke serendah-rendah peringkat orang-orang yang rendah,

A006
Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, maka mereka beroleh pahala yang tidak putus-putus.

[Surah At Tiin : Ayat 4 hingga 6]

Manfaatkan setiap detik usia yang kita lalui dengan semaksimum manfaat..bohong kalau kita tidak lakukan kesilapan kerana kita bukan ma'sum...yang terpelihara dripada melakukan kesilapan,,kesalah apatah lagi dosa..tetapi jalan pulang itu sentiasa terbuka luas untuk kita...dan Allah sentiasa tunggu rayuan daripada kita...jangan fikir sama ada taubat kita diterima atau tidak...dosa kita diampun atau sebaliknya..kerana itu di luar kekuasaan dan kemampuan kita..yang zalim manusia itu sendiri..bukan Allah..
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

1 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. "Kemudian (jika ia panjang umur sehingga tua atau menyalahgunakan kelengkapan itu), Kami kembalikan dia ke serendah-rendah peringkat orang-orang yang rendah," - this I could relate based on someone I know, may Allah protects us from becoming one of those people, Inshaallah :)

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama