Bersenandung

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalammualaikum..

BERSENANDUNG || Hiburan itu tiada salahnya selagi TIDAK melebihi batasan sewajarnya..bukan batasan yang ditentukan diri sendiri sesuka hati..tetapi batasan dan had yang telah Allah tetapkan..kerana hiburan yang berlebihan juga akan melalaikan..moga kita tidak tergolong dalam golongan yang lalai disebabkan hiburan..amin..

Hiburan tidak semestinya tari menari..ketawa terbahak-bahak..terkinja-kinja..terlompat-lompat..meloncat tidak tentu hala..NO..ya itu hiburan tapi hiburan yang tidak sihat dan akan menyakitkan  dan mematikan jiwa..percayalah..banyak hiburan yang bermanfaat ..bersenandunglah dengan kalimah Allah..bersenandunglah setelah selesai solat dengan kalamullah..bersyairlah dengan selawat yang bakal mendatangkan syafaat kepada kita kelak..untuk membicarakan soal suara itu aurat bukan kepakaran PC dan PC sendiri tidak mahir utuk mengulas dan menghurai sesuatu hukum yang berat..namun dalam segenap sudut besederhanalah..

Moga setiap perkara baik yang kita lakukan menjadi ikutan...ikutan yang buat kita gigih untuk terus dan lebih memperbaiki diri bukan sebaliknya menjadi riak,,ujub dan takbur..in sha Allah..

*terima kasih ukhuwah..*

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

1 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Berhibur ada batasan.. jgn terlalu gembira. peringatan utk diri sendiri juga.. nice entry PC =)

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama