Header Ads

Kepayahan Itu Juga Mendidik

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum..

Lebih sukar untuk kita mendapatkan sesuatu..menjadikan kita lebih menghargainya bila telah memiliki..kerana kita tahu ertinya kepayahan itu..-Perdu Cinta-
logoblog

15 ulasan:

  1. salam akak , betul dulu kan masa belajar english cikgu selalu suruh cari sendiri maksud perkataan yang kita tak faham so kita lebih ingat bila kita usaha nak cari sendiri

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul...lagi satu bila kita jawab salah...lepas kena tegur dan dapat jawapan yang betul...itulah yang kita ingat selalu..

      Padam
  2. betul tu kak PC.. lagi kita hargai..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab kita sendiri rasa pahitnya untuk mendpatkannya :)

      Padam
  3. Ting! minda kakak terus teringat zaman kakak sekolah dulu. Keluarga kakak miskin sebab itu kami sgt menghargai walau setakat buku second hand (sedih kalau ingat).

    Anak sekarang dpt semua yg baru cara menghargainya tak sama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi berkat bersungguh dan menghargailah itulah buat akak dan adik beradik berada di mana akak sekarang alhamdulillah syukur sangat kan kak...
      betul kak..PC tengok adik-adik sepupu tu cara mereka sangat jauh beza dengan zaman PC...yalah zaman semakin berubah kan kak :) senyum jelah tengok..

      Padam
  4. INSYAaLLAH BELAJAR MENGHARGA APA YG DIMILIKI.

    BalasPadam
  5. blogwalking.. http://albumretro.blogspot.my/

    BalasPadam
  6. makin susah nak dapat benda tu...makin kita akan lebih menghargainya =)

    BalasPadam
  7. bila susah, kita usaha.
    bila dpt, memang la terbaik.
    akan pegang x lepas.
    hargai nyer...

    BalasPadam
  8. Betul tu PC... setuju sgt. Jngnlah kita cepat mengalah kerana mendapatkan sesuatu yg sukar itu amat besar nikmatnya... pasti kita lebih hargai.

    BalasPadam

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..