Bukan Hukuman

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum..

BUKAN HUKUMAN || Bila kita rasa sakit bukan kerana lukan luaran yang berdarah..namun sakitnya terasa pada hati atau jiwa..kita terus sahaja menghukum dan membuat kesimpulan.."owh ini hukuman"..mengapa kita tidak mengatakan bahawanya ia peringatan penuh kasih sayang daripada Allah..sekurang-kurangnya kita tidak membebani diri sendiri..

Bukan Hukuman
Google Quotes

Luka pastinya berparut..kekal atau sementara parut itu pada penglihatan kita itu mungkin bukan satu kepelikkan..yang paling perlu diberi perhatian parut dihati yang jika tidak dikawal boleh menjadi dendam dan amarah..ini yang sangat berbahaya..seperti mana luka ada yang cepar sembuhnya..ada mula yang memerlukan masa untuk merawatnya..begitu juga rasa-rasa dihati kita hambaNYA..mungkin rasa rajuk itu menyelubungi kita..tapi cukupah rajuk yang seketika..asalkan tidak rajuk pada DIA..

*terima kasih ukhuwah..
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

2 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Terima kasih kak PC sebab ingatkan :)

    BalasPadam
  2. Salam.

    memang luka ada parut, dan memaafkan ada lah ubat paling mujarab pengibat parut tu , moga moga Allah beri kita kekuatan

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama