Ketajaman Berbeza

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

KETAJAMAN BERBEZA ||Kualiti,potensi dan rezeki berbeza..walau dasarnya macam sama tapi setiap satu-satu perkara atau benda itu pasti punya pakejnya yang tersendiri..tidak semestinya daripada acuan yang sama tahap ketahanannya juga serupa..

Asah..bakat atau kemampuan diri betul boleh diasah..boleh digilap..mungkin masuk sekolah yang sama..akademi yang serupa tapi penerimaan belum tentu sama..kerana setiap kita ada daya penerimaan yang berbeza tahapnya..

Awak pakai cermin mata..dia juga pakai cermin mata malahan mereka juga pakai cermin mata..eh ini kes tiru ke apa..sudah kalau semuanya rabun haruslah pakai cermin matakan..namun yang membezakannya adalah tahap kerabunan itu sendiri..

Beria-ria sama-sama masuk kelas memandu..eh kenapa kita asyik gagal..dan dia sekali ujian sudah berjaya lulus..selain rezeki terimalah hakikat bahawa kita tidak mempunyai potensi diri yang sama atau serupa..

Kalau kita mengharapkan sesuatu perkara itu berlaku seperti yang kita inginkan daripada orang lain..kita mesti bersedia untuk terima kurangnya..kerana diri kita sendiri juga belum tentu dapat memenuhi kehendak seperti mana yang diharapkan oleh orang lain..

#moga Allah redha.
*terima kasih ukhuwah. 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

8 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. betul tu... kita dilahirkan berbeza

  BalasPadam
 2. salam , kaka pc yana setuju dengan point kak pc :) bakat dan rezeki kita lain lain tapi semua boleh diasah , cuma kita je nak ke idok :)

  BalasPadam
  Balasan
  1. waalaikummussalam Yana..betul..setuju..yang penting diusahakan...hehe :)

   Padam
Terbaru Lebih lama