Susun Strategi

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

SUSUN STRATEGI || Bukan hendak memikat bakal isteri atau suami dan seluruh ahli keluarganya sahaja perlu ada strategi...hendak pikat perhatian Allah juga perlukan susunan strategi yang betul..malah mesti berlebih-lebih taktik dan ideanya..mesti!

Daripada Saad bin Abi Waqas RA katanya, aku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda, 
Sesungguhnya Allah mengasihi hamba-Nya yang bersifat taqwa, kaya (jiwa) serta tidak menonjolkan diri. 
(Hadith Riwayat Muslim)

Seronok bila kita boleh buat apa yang orang suka..kita juga lebih-lebih lagi gembira bila orang buat apa yang kita suka..menghargai dan dihargai..ya itu dunia kita..masa ini..saat ini..ketika dan detik ini...kita..kita..kita...bila untuk DIA...*tidak semua yang PC lakukan Allah suka..ya PC sedarkan diri..istighfar*..dalam asyik menjaga hati manusia kadang kita lupa untuk jaga hati sendiri dan lebih parah kita langgar semacam dan lalaikan untuk melakukan apa yang Allah suka..

Di dunia ya kadang perhatian dan penghargaan manusia yang kita cari dan kejar-kejar..sungguh sedangkan hakikatnya pemberi semuanya adalah DIA..rasa tertarik..menarik itu dengan izin NYA..pastinya semua kita selalu dengar istilah ini.."kejar akhirat..in sya Allah dunia akan datang pada kita.."..tetapi tidak bermakna kita mengabaikan dunia kerana dunia ini biarpun sementara tetap menjadi tapak semaian di mana hasilnya kita kutip untuk kehidupan di sana kelak..

Cukup kita biasa-biasa tapi luar biasa di sisi DIA..

#mencari.redha.Allah
*terima kasih ukhuwah

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

2 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Assalamualaikum PC
  memang betul tu mesti ada strategi kena seimbang lah dunia dan akhirat
  jangan asyik kejar dunia lupa akhirat, dunia tempat kita menyemai benih
  kalau benih baik insya ALLAH kita akan kutip di akhirat nanti
  waallahuaklam

  BalasPadam
 2. yup..pesanan yg baik..thanks for sharing..tp betul la..if kte jge hubungan kte ngan Pencipta..Dia pon akan jge kte..Isnyallah..

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama