Perangkap Di Mana-mana

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

PERANGKAP DI MANA-MANA || Mangsa selalu terlupa akan jerat...tapi jerat tidak pernah sesekali pun melupakan mangsanya..sekali haiwan terjerat dan mungkin boleh melepaskan diri..esok akan tetap lalu di atas jerat yang sama..itu haiwan..punya otak namun tiada akal..jadi kita ini manusia yang Allah pinjamkan otak dan akal..gunakan sebaik-baiknya dan sentiasa bethati-hati ya😎

Perangkap Di Mana-mana
Google Quote 

Unik..hati kita sangat unik..itulah salah satu bukti kekuasaan Allah memberi rasa yang pelbagai pada hati kita..marah bila kata maaf diungkap ianya seakan terawat..sedih bila diusik dengan jenaka ianya seakan dibelai..namun awas..jangan mudah terpedaya dengan manisnya senyuman dan kata-kata...jangan hanyut dengan tingkah yang tertib sopan..ya,,tidak semua talam dua muka..tidak semua api dalam sekam mahupun gunting dalam lipatan..namun segelintir yang berkelakuan begitu masih ada...inilah yang mencemarkan maruah dan kualiti baik masyarakat atau individu yang semenangnya betul betul berbudi pekerti tinggi..

#mencariredha Allah 
*terima kasih ukhuwah 
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

16 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. sentiasa berhati2 walau di mana jua...

  BalasPadam
 2. teringat pulak lagu hati-hati dari Amira AF :)

  BalasPadam
  Balasan
  1. Amboi...ingat pulak cerita syatilla dgn Kamal Adli :)

   Padam
 3. Teringatan yg baik buat renungan kita semua.. t kasih atas perkongsian PC

  BalasPadam
 4. suka dengan quotes and ayat kak pc. ada jenis manusia yang gunakan kelemahan kita untuk buat kita down. padahal selama ni kita anggap mereka kawan.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul...oleh itu kena sentiasa bethati-hati...kadang kita tidak duga pun dia yang menjatuhkan kita..tapi tak apa..yakin Allah ada sentiasa :)

   Padam
 5. Balasan
  1. Simpan sikit rasa curiga suoaya berhati-hati :)

   Padam
 6. sebaik2nya, ada apa2 problem rujuk famili dulu.
  kekadang kawan ni dia dgr aje.
  kalau dgr aje xpe.
  dia sebar kan plak ke org lain, haruuu...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Itu yang sewajarnya...Allah,,ibu bapa dan orang yang betul2 boleh kita percayai...kerana kita susah nak jangka orang ni kan :)

   Padam
Terbaru Lebih lama