Jangan Fikir Sedap Semata

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

JANGAN FIKIR SEDAP SEMATA || Kalau ditanya mestilah kita pilih makanan yang sedap-sedap,yang lazat-lazat.Begitu juga kalau diberi pilihan mesti nak pakai yang mewah-mewah,,amboi.Bagi mereka yang berkemampuan silakan kerana ianya bukan satu masalah pun.Namun bagi yang kurang punya boleh juga begitu tapi mengikut kemampuan apa adanya itu sudah memadai sebenarnya.

Membawa pengertian yang luas.Cantik,bijak,kaya dan sebagainya ,,kalau ditanya pasti setiap kita punya difinisi berbeza mentafsir setiap satunya.Sebab itulah ada yang tidak berhias pun kerana bagi mereka cantik itu bukan sekadar paras rupa.Begitu juga bijak ada yang beranggapan tidak mempunyai pendidikan tinggi tidak bermakna tidak bijak.Kekayaan tidak semestinya dinilai dengan harta benda.

Pilih dan beri peluang serta ruang pada diri sendiri dan orang lain juga.Sayang diri kita baru kita boleh sebarkan sayang itu pada sekeliling kita pula.Salah satu daripadanya ingatkan insan sekeliling kita tentang kesihatan.Jangan marah-marah bila menasihati tapi berpesan-pesanlah dengan hikmah.

#mencari redha Allah 
* terima kasih ukhuwah 
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

8 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. mendalam juga pesanan PC...noted...saya ambil nasihat ini untuk menghadapai hari hari mendatang

  BalasPadam
  Balasan
  1. Maaf andai baca entri ini ada yang mungkin berasa hati..khilaf itu daripada PC :(
   Aaamin..moga bermanfaat untuk PC dan rakan2 juga..

   Padam
 2. Setuju.. menjadi renungan dan peringatan yg baik buat kita semua...

  BalasPadam
 3. marah kena cara hikmah.
  if not, tak menjadi.

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama