Kesanggupan..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

Kesanggupan
Google image 

KESANGGUPAN || Bila buat sesuatu yang sememangnya kita suka dan nanti-nantikan..ooiii jangan ditanya tahap kegembiraan..tengok muka pun boleh  tahu gembiranya berganda..itulah kita..cuba kalau kita kena buat sesuatu yang tidak berkenan dihati...jangan ditanya takut lebih ganas daripada buaya bujang senang libasnya..libas dengan kata-kata lagi sakit oiiit..

Bila berasa lelah dengan ragam manusia anggap itu vitamin untuk lebih tambah kesabaran kita..bila letih mendengar kata-kata menikam jiwa..anggap itu ujian yang menggugurkan dosa..Pandanglah musibah itu sebagai hikmah.. 🍒Perdu Cinta🍒

Belum tentu..kita suka mungkin kebaikkannya itu untuk kita semata..tapi apa yang Allah SWT cinta..manfaatnya untuk semua..jadi saya,awak,kamu..siap sedia..kalau dengan mudah dia dapat aoa yang diingini..pasti bersebab..bila kita mahu sesuatu seolah berlalu di angin lalu..tentunya beralasan..sabar.

Kalau hari ini kita tersenyum lebar berasa puas kerana kononnya menjadi diri sendiri..lupakan..itu bahaya..hanya DIA yang boleh berdiri dengan sendiri bukan kita yang DIA ciptakan..🍒Perdu Cinta 🍒

Mengurangkan soalan..PC selalu berfikir...bermonolong sendirian..bagaimana untuk mengurangkan soalan daripada DIA yang pasti PC gagal menjawabnya..subhanAllah..masa itu hanya mengharapkan kasih sayang DIA.. 

*terima kasih ukhuwah 
#mencari redha Allah 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

14 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. kan.. bila kt suka, psti kt teruja buat...

  BalasPadam
 2. Memang ada ketikanya kita terlalai dibuai rasa diri sendiri
  Tapi sebaik tersedar segera palingkan balik rasa itu. Istighfar dan segera kembali dari terus tersasar kerana syaitan memang bertepuk tangan melihat kita terlalai.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Lazimnya kak..kerana kita sangat mudah terdedah pada suatu yang lalai...bila sedar...cepat-cepat kembali kepaNYA..inshaAllah :)

   Padam
 3. MOGA KITA XTERLALU MENYOAL AGAR ALLAH XBANYAK MENYOAL KITA...ASTAGHFIRULLAH.

  BalasPadam
 4. tak semua yang kita sanggup itu yang terbaik untuk kita. Hanya Dia yang MAha Mengetahui apa yg terbaik untuk hambaNya.

  jemput singgah blog sy http://bajetciputselerabesar.blogspot.my

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul..sebab tu kadang apa yang kita harapkan Allah tangguhkan dulu :)

   Padam
 5. Reminder untuk diri sendiri..
  Salam kenal..

  BalasPadam
 6. setuju dengan entri pc ni. jngan kita letak tanda soal lagi jika DIA dh letakkan noktah. sebabnya yang pasti DIA lebih mengetahui apa yang lagi terbaik untuk kita :)

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul...latih hati untuk terima dan redha walau berat.. :)

   Padam
 7. Kesanggupan itu terlalu berkait rapat dengan ikhlas. Didik hati ikhlas selalu supaya sentiasa sanggup menerima apa juga keadaan, hehehe.

  BalasPadam
 8. Wkmsalan
  Kita perlu sanggup dan berusaha untuk menjawap segala soalan dariNya

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama