Patah Sudah Taringnya

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖


PATAH SUDAH TARINGNYA || Gigi taring fungsinya untuk mengoyakkan makanan yang kita kunyah..selain gigi-gigi lain yang fungsinya tidak kurang pentingnya sebagai bantuan awal kepada perut untk memproses makanan yang ditelan.

Patah Sudah Taringnya
Google Image

Dahulu itu kenangan..Gagah,garang,misai melentik,senyum?..jangan diharap..dengar dia berdehem sahaja pun kecut usus besar..kedekut,pilih kasih..apa lagi..itu dulu..zaman muda remajanya dia..zaman mudah termakan hasutan adu domba..zaman terlupa ada dosa dan pahala..zaman tidak ingat ada syurga juga neraka..manusia boleh berubah bila-bila masa..tidak usah dibilang usianya.Bila telah dimamah usia,mungkin sudah semakin berkurang kudratnya..semakin tumpul dan patah juga taringnya..*adakah watak sebegini dialam nyata,atau sekadar watak bayangan semata...huhu*..adakah itu alasan perubahannya..jawapannya kasih sayang Allah itu sangat luas..DIA yang mengemudi hati kita.

Pilihlah..hari ini PC,awak,kamu,kalian,,boleh memilih..warna kegemaran,makanan dan minuman kesukaan,tempat-tempat percutian..pilih..satu saat nanti,saat tiada warna untuk dipadankan kecuali putih menjadi pilihan yang menguruskan..satu ketika kelak kita yang bakal menjadi habuan dan hidangan tanpa diminta persetujuan..jasad melebur,hancur..waktu itu siapa pun kita sudah tiada ertinya..

*terima kasih ukhuwah
#mencari redha Allah
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

3 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Wkmsalam
  Selagi ada kesempatan, sebelum nyawa melayang dari badan
  Allah tetap menerima taubat hambanya.

  BalasPadam
 2. takutnya mengingati mati Ya Allah. suka baca entri dri pc.

  BalasPadam
 3. Terkesan di hati kak PC atas entri ini. Sesungguhnya mati itu bila-bila saja tidak akan lambat dan cepat walau sesaat..

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama