Patahnya Pendayung

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

PATAHNYA PENDAYUNG || Sebut pendayung,,sedia maklum..kayak,rakit,sampan..itulah pasangannya.Bot,biar pun berenjin,perlu juga sediakan pendayung bersesuaian..kita tidak tahu kerana bila-bila angin kuskus enjin itu boleh sampai dan terjadi..payung tidak semestinya untuk melindungi ketika hujan..panas pun boleh guna payung..masuk hutan pun boleh dik..bersedia itu tidak salah..lebihnya itu kerja DIA.

Betulkan tempat sandaran.Adakala apa yang kita rancang serba tidak menjadi..puas begitu...puas begini..jangan pernah berputus asa takut ada yang sakan bertepuk tangan...buat tenang-tenang sahaja..sebaliknya ambil masa..sedikit...banyak...pendek atau panjang..terserah..muhasabah diri..leraikan mana-mana yang mungkin tersimpul..putihkan yang mana-mana kelabu..mungkin juga perlu betulkan niat..kadang-kadang yang kecil itu boleh menjadi punca.

Kita hamba dan DIA PENCIPTA.11 rukun..5 rukun Islam..6 rukun Iman..asas istimewa untuk kita mendekatiNYA..Allah SWT sentiasa memberi kita peluang itu..terserah pada kita bagaimana untuk memanfaatkannya..jagalah sebaik-baiknya..jangan benarkan sesiapa memarahkan dan merebahkannya..

*terima kasih ukhuwah 
#mencari redha Ilahi 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

7 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Ya, terserah pada diri kita untuk bersandar dimana, selagi ada masa sentiasa muhasabah diri.... perlu...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul...sangat perlu selagi masih ada hayat..

   Padam
 2. Moga kita adalah muslimin muslimat yg tabah lg gagah hdpi cabaran

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ameen...ameen..ameen kak PI..harap sangat begitu kak.

   Padam
 3. Usaha, doa dan tawakal. Berserah pada Dia yang Maha Mengetahui.

  BalasPadam
 4. Wkmsalam.
  Mudah2an apa yang kita lakukan sentiasa mengikut landasan yang diredhai.

  BalasPadam
 5. Moga kita semua sentiasa dipelihara bersandar di sandaran yg betul... aamiin ya Rabb.

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama