Walaupun Masing-masing Ada...

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

WALAUPUN MASING-MASING ADA... || Sedari seusia empat bulan di dalam rahim si ibu lagi telah Allah tetapkan rezeki,umur,jodoh seseorang itu..yang mungkin si ibu itu pun tidak tahu apa yang Allah rencanakan melainkan sentiasa berdoa minta yang baik-baik sahaja.

Walaupun Masing-masing Ada...
Google image 

SIUS.Bila-bila,,tidak kira di mana pun,,apa pun keadaannya..yang menjaga sentiasa bersedia melunas tugas.Dan kita hanya boleh meminta agar berakhirnya episod kehidupan di dunia dengan keadaan yang sangat baik..tidak membebani..tidak juga mengaibkan..saat suis hayat itu off..bermula satu kehidupan baru..bukan di rumah kita saja banyak suis..rupanya hari-hari ada satu suis yang kita bawa.

BUKU.Mengapa aku begini..dia begitu..mengapa tidak begitu sedang yang diharapkan sebaliknya.Persoalan demi persoalan sentiasa berlegar-legar.Bukan tidak bersyukur,tapi itu lumrah nalurinya manusia.Bijak kawal cantik jadinya.Tidak terkawal maka suburlah perasaan hasad dengki,PHD yang membinasa.Setiap kita ada buku takdir masing-masing..ada juga buku rekod sendiri.Sama-samalah saling menjaga.

MASA.Masa awak,masa saya..masa itu Allah punya,tugas kita mengurus dengan sebaik-baiknya.Masa yang ada kita gunakan mencari REZEKI yang halal..melunaskan segala URUSAN duniawi sebaik-baiknya moga tidak terdakwa di akhirat kelak..PC sendiri sedang perbaiki bab dan perkara ini..bukan mudah dan seringkali rebah..tak tipu..perlahan-lahan..insyaAllah boleh.

NAMUN......biar pun masing-masing ada..PAKSINYA PASTIKAN SATU...semuanya kerana DIA..

*terima kasih ukhuwah 
#sama-sama mencari redha Ilahi 
♡ Ramadhan kian mendekat 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

9 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. isi masa sebaiknya nikmati hari-Nya

  BalasPadam
 2. semoga kita mati dalam khusnul khotimah hendaknya. rezeki, jodoh dan maut sudah tertulis dan teruskan berdoa semoga pengakhirnya yang terbaik. insyaAllah.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ameen..ameen..ameen..dayanya kita usahakan sebaiknya..lebihnya berserah :)

   Padam
 3. Insyaallah kak.. Perkongsian yg baik ni kak..

  BalasPadam
 4. Sewaktu mengandungkan anak pertama ini, selalu terfikir akan apa yang Allah sudah rencanakan buat kami dan anak in the future. Mampukah saya pupuknya dengan baik? Mampukah dia menjadi seorang hamba yang soleh dan disegani? Macam-macam lagi... sampai saya rasa sangat berat hati. Alhamdulillah... husband dan keluarga sangat membantu.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Alhamdulillah..bila Allah beri pasti bersebab..dan Allah tangguh juga bersebab..yakin..bantuan Allah sentiasa ada untuk kita..mcm mn?..itu rahsia..kita usahakan sebaiknya.. :)

   Padam
 5. Semoga setiiap saat dan waktu kita semua sentiasa disinari keredhaan serta keberkatanNya... aamiin.

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama