Berpantangkah .. Hebat Setiap Tahun

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum WBT


BERPANTANGKAH .. HEBAT SETIAP TAHUN | Hidup ini mewah kejutan.Misteri sangat.Banyak yang Allah atur dan rahsiakan kepada kita.Kita berteka teki dan terus berusaha.Sebab itu disuruh sentiasa bersangka baik padaNYA biar pun berat untuk ditanggung..

Lumrah.Persoalan demi persoalan muncul.Kalau tidak kita menyoal .. kita disoal.Begitulah kisahnya.Tapi soalan yang bagaimana akan ditanya jangan sampai mengundang perasaan berbara pada orang.Hati-hati.

Berpantangkah .. hebat setiap tahun

Klise.Bujang ditanya bila nak kahwin.Belum ada anak ditanya bila nak ada anak.Semua anak lelaki ditanya bila nak dapat anak perempuan.Dan soalan-soalan yang seolah-olah minta dimandikan 7 tempayan air bunga pada yang suka bertanya itu ini..kalau beranak setiap tahun lain kisahny..😅hadapi dengan sabar,tabah dan tenang.

Tapi .... yang ini ... memang kena berpantang .. kalau ditanya berpantangkah ... hebat setiap tahun .. ya! Mahu tidak mahu kena berpantang..48 hari oiii...kikikikikiki.

Berpantangkah .. Hebat Setiap Tahun

#sama-sama mencari redha Ilahi


8 comments:

  1. soklan2 bila nk kawin..bila nk ada anak..bila nk tambah ank tkkn abis..nk2 bila blk kampung beraya..oh slamat berpantang 48 hari hehe

    ReplyDelete
  2. soalan yg killer tu. ahahahaa... selamat berpantang banyakkan bersabar selama 48hari tau. heeee

    jemput datang ke blog MB https://missbaybeeboo.blogspot.com/ dan join giveaway. TQ^^

    ReplyDelete
  3. YANG SUKA BERTANYA ITU INI TERLEBIH RAMAHNYA TU...SLMT BRPNTNG PC

    ReplyDelete
  4. tu la PC. aida ari ni da settle separuh bil-bil wajib.
    esok lusa nak settle skit lagi.
    beraya, tau la PC. ditakuti akan terlebih terover.
    berpantang lah :( hu hu hu

    ReplyDelete
  5. get ready nak kena attack dengan mokcik2 bawang raya ni tanya bilee nak kawen hehe..

    ReplyDelete
  6. Soalan cepucemas sentiasa menanti PC, sis ada anak sorang ditanya bila nak tambah.. Hanya mampu tersenyum dan berkata rezeki itu ketentuan Allah..😊

    ReplyDelete
  7. siaplah bila raya nanti mcm2 pertanyaan akan ditanya

    ReplyDelete
  8. Mmg kena berpantang lepas ni.. bercatu :)

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

Powered by Blogger.