Firasat Buruk..Syuhhh..Syuhhh

FIRASAT BURUK..SYUHHH..SYUHHH
بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt


FIRASAT BURUK..SYUHHH..SYUHHH | Bersangka atau berandai-andaian pada satu yang buruk itu mudah dilakukan.Banyak juga apa yang didengar dan dilihat buat sesiapa sahaja terus menjurus ke arah 'tiyarah'.


FIRASAT BURUK..SYUHHH..SYUHHH

Firasat Buruk..Syuhhh..Syuhhh.

Meragui.Rasa ragu-ragu atau mudah kata waswas.Tidak semesti pada hal-hal luar..waima terkadang mahu menunaikan solat pun rasa waswas itu timbul.

Ketakutan.Rasa takut itu perlu ada.Terlalu berani pun boleh buat orang lain ketakutan.Berpada-pada dan sederhana juga memadailah.Rasa ketakutan atau fobia menarik aura yang kurang baik sebenarnya.PC pun ada ketakutan tersendiri yang mesti diubah dan diusahakan untuk berubah.Sebenarnya bila berada di situasi luar daripada itu,kita boleh berfikir dengan jelas bahawa rasa atau segala firasat buruk itu insyaAllah boleh dan mampu di atasi.TAWAKAL sahaja padaNYA.InsyaAllah.

Lintaskanlah di minda dan dihati hal yang baik-baik.

#sama-sama mencari redha Allah SWT
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

3 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Kena fikir yang baik baik sahaja barulah aura positif melekat..

    BalasPadam
  2. betul tu kadang tidak dapat lari dari berfirasat buruk.. tp selalu lawan dengan perkara positif..

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama