Teruskan Membaca Dan Hargai Masa

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

TERUSKAN MEMBACA DAN HARGAI MASA | Banyak cara untuk kita perolehi ilmu,pengetahuan serta pengalaman..salah satu daripadanya adalah melalui cara membaca.Bacalah seberapa banyak dan sekerapnya.Selagi ianya mendatangkan kesan dan ilmu yang baik..kekalkan sahaja.

<img src="i.pinimg.com/originals/5c/72/bd/5c72bd22eda47dfcd793c966d27527bc.png" alt="Image result for iqra">
CREDIT GOOGLE IMAGE

Untuk mengisi waktu yang ada dengan sebaik-baiknya bukan perkara mudah.Bertangguh atau berlengah itu sering dilakukan..justeru untuk tidak mensia-siakan setiap detik waktu yang Allah SWT pinjamkan kepada kita..isilah dengan membaca.Ilmu dan maklumat kita perolehi...masa juga dapat dimanfaatkan sebaik-baiknya.

<img src="i.ytimg.com/vi/HItsbBXlBHs/maxresdefault.jpg" alt="Related image"
CREDIT GOOGLE IMAGE

Setiap masa itu sangat berharga..ada nilai dan ceritanya tersendiri.Mewah dengan catatan dan rakaman kenangan yang bakal menjadi sejarah.

#sama-sama mencari redha Allah SWT


PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

5 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Semoga setiap dapat dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya. Baca entri ini mengingatkan saya tentang buku-buku yang masih belum habis baca.

  BalasPadam
 2. Sekarang bahan bacaan maya mudah diakses.
  Tak semestinya buku dan akhbar sahaja.

  BalasPadam
 3. Membaca jambatan ilmu, satu ibadah ke arah kejayaaan dunia dan akhirat, in shaa Allah.

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama