MULUT TAK KISAH TAPI HATI KISAH

MULUT TAK KISAH TAPI HATI KISAH | بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم . Assalammualaikum wbt. "Alaaaa tak kisahlah". "Tak pelah". "Lantaklah situ..ada aku kisah". Ini yang sering kita dengar. Sering sangat disebut-sebut. Baik untuk menutup rasa dihati atau sememngnya apa di mulut selaras dengan apa dihatinya.

Nama pun manusiakan.. adakala lebih mahu menutup rasa hati. Tidak kurang mahu menjernih apa yang telah tersedia berkeladak dan ada keruhnya. Tidak terkecuali tulusnya pada lisan setulusnya juga dihati dan dari hati. Allahu. Alhamdulillah sangat-sangat.

Bila mulut tak kisah tepi hati kisah mesti hati-hati baik untuk diri sendiri dan orang yang berada disekeliling juga kerana kesannya bukan hanya pada diri sendiri sahaja.. malahan tempiasnya mengena kepada orang lain juga. Berbanding dimulut dan dihati setara. Ianya tiada apa yang perlu dirisaukan.

related image
Mulut Tak Kisah Tapi Hati Kisah | Gambar Google

Lain dimulut lain dihati.Banyak sangat dan sangat mudah dilakukan bererti mudah juga ditemuilah. Sama dimulut dan sama dihati. Ada,cuma mungkin bilangannya masih mampu dihitung manakala sama difikiran, dimulut dan dihati.. nah ini yang sangat-sangat sukar ditemui dan menjadi edisi yang terhad. Secantik-cantik akhlak. Allahu.

Tinta Perdu Cinta ❤
MULUT TAK KISAH TAPI HATI KISAH |

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

4 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Semoga kita semua menuju ke arah kebaikan dan rahmat Ilahi.

  BalasPadam
 2. Kadang Kak Sue pun macam nie PC, kat mulut cakap okay tapi hati tengah tahan sabar. Geram kadang tu, tapi malas nak marah-marah..

  Semoga Kak Sue terus istiqomah belajar perbaiki diri dan menahan sabar.. huhuhu..

  BalasPadam
 3. Kadang2 memang terpaksa begitu untuk menjernihkan keadaan

  BalasPadam
 4. mulut cakap tak kisah sebab malas nak perbesarkan isu

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama