Pilihlah Jadi Penamat

PILIHLAH JADI PENAMAT | بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم . Assalammualaikum wbt. Wujud. Berdiri dengan sendirinya. Dengan zat dan sifatnya. Tiada bermula tiada berakhir. ITU DIA PENCIPTA yang MENCIPTA segenap alam ini sekalian isi langit dan bumi. Allahuakbar. SubhanaAllah. Alhamdulillah. 

Allah SWT anugerahkan akal untuk berfikir dan menilai. Hati yang beremosi. Mengandungi pelbagai rasa. Terkadang mampu untuk dikawal. Ada ketika tidak berdaya untuk dilawan. Manusia biasa bukan satu alasan sentiasa lakukan khilaf... Tapi sebagai manusia potensi untuk melakukan kesilapan itu sentiasa ada dan boleh berlaku. 

Pilihlah jadi penamat. Sesiapa sahaja boleh mencetuskan kebaikkan maka tidak mustahil jugalah boleh mencetuskan hal-hal yang kurang baik. Setiap yang kurang baiknya itu boleh dihentikan. Boleh juga dikuburkan dengan syarat setiap kita sedar dan pilihlah jadi penamat. 

Sekian
Tinta Perdu Cinta ❤
Pilihlah Jadi Penamat
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

Catat Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

Terbaru Lebih lama