Cuba Ubah Dan Biasakan

CUBA UBAH DAN BIASAKAN | بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم . Assalammualaikum wbt. Terbiasa membuatkan kita selesa. Selesa berada pada suatu keadaan yang benar pada perlakuan kita dan dibolehkan syarak dan tidak melanggar syariat.. tidak menjadi masalah.Teruskanlah.

Apa yang menjadi masalah perlu cuba ubah dan biasakan adalah suatu yang kurang betul tapi mesti diperbetulkan dengan sungguh-sungguh. 

Bila dengar azan berkumandang..kalau boleh hormatilah.. senyap seketika hingga tamat azan. Bila tahu dan nampak orang sedang mendirikan solat..membaca Al Quran..jangan bising.Termasuklah bila ada orang lain sedang bersembang kalau tiada kena mengena dengan kita.. elakkan menyampuk sesuka hati. 

Nak berubah perlukan proses. Syaratnya ada usaha dan niat ke arah itu. Ke arah mahu jadi lebih baik. 

Sekian. 
Tinta perdu Cinta ❤
Cuba Ubah Dan Biasakan
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

1 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Setuju sangat. Pendek kata semuanya berbalik kepada diri. Kalau sendiri tak ubah dan biasakan perubahan yang dibuat... Takde siapa yang boleh ubahkan kita.

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama