Hakikatnya Begitulah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

HAKIKATNYA BEGITULAH

Pada sesetengah cerita dan perkara
Bila kata tidak itu bererti ya
Dan bila ya itu pun belum tentu juga
Kerana manusia ada yang sangat menjaga
Lebih rela dirinya sendiri terluka

Hakikatnya Begitulah

Sekian lama seperti tiada apa-apa 
Barangkali tidak diungkap dengan kata-kata
Tapi percayanlah perbezaannya tetap ada
Pandanglah dengan setajamnya mata batin

Sekian

Semua menjadi indah pada waktunya


10 comments:

  1. Yaaa PC, orang kadang tertanya ye atau tidak., tapi hakikatnya, begitulaaa...cuma malas nak perjelaskan ketikanya...

    ReplyDelete
  2. Yang indah itu...setelah jadi kenangan. Yang pahit pun jadi manis.

    ReplyDelete
  3. PEPATAH TERBAIK TU PERUBAHAN YG BERLAKU BERSEBAB N KITA PERLU BERSDIA HADAPINYA

    ReplyDelete
  4. setiap sudut dan sifat ,tak pernah kekal hnya kekal cinta Illahi terhadap kita kan

    ReplyDelete
  5. saya kalau dengan orang yang jenis terus terang ni, saya pun guna kaedah berterus terang jugak. Tak de nak jaga2 hati.Hahah..

    Tapi kalau orang jenis sembang merendah diri ni, saya buat la macam dia buat. Ya pun kata tidak..kadang dah tahu pun kata" oo..ye ke"..

    ReplyDelete
  6. cumanya harap perubahan itu tidak melukakan sesiapa huhu

    ReplyDelete
  7. betul..selagi boleh pendam..tp nama pun manusia akhirnya lerai juga..

    ReplyDelete
  8. hakikatnya begitulah......


    www.oohsenyum.com

    ReplyDelete
  9. selagi namanya manusia..begitu la iaaa...

    ReplyDelete
  10. Kadang2 bila down atau marah atau kecewa ke apa kannn.. rasa nak cakap macam2 tapi last2 kata 'saya okay' je. Sebab tak nak memperpanjang masalah

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

Powered by Blogger.