Jaminan Diberi Dari Dunia Lagi

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

JAMINAN DIBERI DARI DUNIA LAGI.Lena sangat tidur ditambah mimpi yang indah-indah.Dengar azan menandakan masuk waktu solat.Adakala sedar tapi rasa berat dan malasnya nak bangun.Sayangnya nak tinggalkan tilam selimut dan bantal.Enak-enaknya menu yang terhidang dan dinikmati sehingga penuh sendat perut.Malas dan lesu mahu bergerak.Seronoknya menikmati indah dan nikmatnya dunia di sana sini hingga ada masanya buat kita lalai dengan sengaja.Tidak semua berakhlak begini.Tidak semua juga yang tenang melakukan khilaf.Tidak semua.Tapi masih ada.Dan PC juga tidak terkecuali melakukannya juga.

related image

Dalam berjuta nikmat yang dikecapi di dunia yang sementara ini tetap sahaja syurga Allah SWT itu sebenarnya tempat yang paling nikmat.Sebenar-benarnya nikmat dalam erti kata yang sebenar.Memang sudah dimaklumkan pun.Dan ramai yang sudah sedia maklum juga pun.Tapi tewas juga.Kerana kita manusia yang tidak terhindar daripada lakukan kesilapan atau sebenarnya kerana kita  sendiri yang tidak tidak mahu berubah.Ada bezanyakan.

Kata-kata jaminan manusia yang kadang banyak helahnya itu pun mudah sangat kita percaya,mengapa kata-kata dan janji Allah SWT yang MAHA BENAR itu kita tidak muhu ambil kisah.

Sekian.


PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

9 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. kata yang penuh hikmah... semoga beroleh barakah Yaumul Jum'ah...

  BalasPadam
 2. beramal ibadah sebanyak-banyaknya tika usia masih muda

  BalasPadam
 3. terasa diri ini lalai dalam beribadah kpd Allah. huhuhu....

  BalasPadam
 4. Betul tu, kadang2 sengaja lewat2kan subuh.. aduh

  BalasPadam
 5. Alarm fon setia je berbunyi setiap hari tapi kadang-kadang terbabas jugak solat subuh huhuhu

  BalasPadam
 6. Apa pun yang kita lakukan, niat kerana Allah... kerana hanya kepada-Nyalah kita kembali.

  BalasPadam
 7. Tepat sekali PC. Sis pun kadang lalai, leka tapi tahu kesan semua tu.
  Allahuakhbar..

  BalasPadam
 8. Betul tu PC.. kita nie selalu lalai walaupun dah diingat kan..

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama