Tidak Sentiasa Kecil

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

TIDAK SENTIASA KECIL |Kalau tanam pokok,hari-hari di siram,sesekali ditabur baja lama-lama hidup subur besar dan merimbun.Kalau kita ada haiwan ternakkan,cukup beri makan,elok merawatnya inshaAllah besar sihat jadinya.Begitulah perubahan dalam fasa-fasa kehidupan.Perubahan itu ada.Tidak kiralah fizikalnya atau lain-lain juga yang berkenaan.

A B C,alah sekadar abjad.1 2 3 cuma angka.Nampak kecil je..halus je macam tak ada peranan pun..tapi cuba huruf demi huruf dicantum ianya menjadi kata membawa banyak makna.Cantik susunannya maka cantik gaya bahasanya.Walau cuma satu patah perkataan kalau tidak elok didengar dan disebut..makan huru hara suasana jadinya.Nampak tak.

related image
Tidak Sentiasa Kecil | Perdu Cinta

Sering terlihat lemah dan tersudut bila sendiri dan satu.Namun ianya bakal dan boleh berubah bila mana bergabung atau dicantum menjadi lebih besar dan banyak.Apa yang kalau dilihat kecil...tidak selamanya juga terus kecil.Tidak sentiasa kecil.Perubahan boleh berlaku.Barangkali boleh menjadi dahsyat dengan momentum-momentumnya yang tersendiri.

Sekian.

Semua menjadi indah pada waktunya
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

15 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

Terbaru Lebih lama