PANDANG-PANDANG PEMANDANGAN

PANDANG-PANDANG PEMANDANGAN | Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Assalammualaikum semua. Hihi. SUKA MELIHAT. Terteleng-teleng kepala tengok berkali-kali. Itulah PC bila suka satu-satu pemandangan. Kadang ada sesuatu yang menarik perhatian tu, suka ulang-ulang tengok.

MAKSIAT MATA. Bila keluar rumah, tak pun pergi mana-mana, bukan boleh jangka apa yang ada depan mata nanti. Cuma boleh pilih je nak terus tengok atau terus elak bila terpandang sesuatu yang kurang molek tu. Kalau boleh pilih.. kalau dah tahu awal-awal memang mudahlah. Tapi bukan macam tu. Sebab tulah jadi cabaran iman.


SEDAR DIRI HAMBA. Bila pandang-pandang pemandangan tu, jangan lupa, sedar diri. Buat PC sedar diri juga. "Owh aku pun hambaNya.. aku pun salah satu ciptaanNya juga". Jadi salah satu pemandangan yang dipandang jugakan. Gitu.

 REZEKI. Dapat tengok pemandangan yang indah dan mewah itu rezeki. Dapat tengok pemandangan yang indah tapi sederhana pun rezeki. Tetap juga rezeki. Syukur. Tiap-tiap hari cuma dapat tengok halaman rumah pun dah besar nikmat juga tu. 

Pandang-pandang pemandangan jangan tersalah pilih. Pandanglah dengan jetnih hati dan akal yang boleh mempertimbangkan. In sha Allah selamat.

NOTA PC  : suka tengok air terjun
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

Catat Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

Terbaru Lebih lama