TETAP MASING-MASING

TETAP MASING-MASING  | Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Assalammualaikum semua. Hihi. EH DALAM SATU PASU ADA TIGA JENIS POKOK LA. Salah tengok ke apa ni. Belek-belek lagi. Haahh memang betullah. 

Ada pokok keladi hiasan. Ada pokok rockmelon. Ada pokok bunga apa entah PC pun tak tahu namanya apa. Ermmmm. Suka-suka campak sekali nak hidup. Sekadar mana jangka umurnya cuma Allah yang Maha Mengetahui kan. Tapi bila tengok rasa happy je. Rasa Ya Allah.. bukti kekuasaan Allah swt. Tentu bertemu akar-akarnya dalam tanah tu ha. 

TETAP MASING-MASING  tapi boleh sepakat. Sepakat tak semestinya kau ikut aku. Aku ikut kau. Sepakat ni boleh berdamai dan bersama-sama pada masa dan tempat yang sepatutnya. Tetap dengan prinsip dan visi misi masing-masing juga.

Macam adik beradik kan. Mak bapak sama, tapi cara jalan hidup masing-masing. Boleh gurau sama-sama. Boleh makan sama-sama. Boleh bertukar pendapat sama-sama. Bila balik rumah sendiri.. tetap menjalani hidup masing-masing yang tidak lagi kau ikut cara aku atau aku ikut cara kau.

Kalau seperti endau dihutan lepaskan pucuk masing-masing nampak macam pentingkan diri. Betul tak. Selagi tidak mendatangkan masalah atau kerugian kepada diri sendiri dan orang lain PC rasa tak jadi masalah jugakan. 

Semoga Allah permudahkan urusan kita semua. Aamiin.

NOTA PC : sekapal jangan ada dua nakhoda.. binasa
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

1 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

Terbaru Lebih lama