::Timbal balaS::

Sumber:Google 

Bismillahirahmanirrahim 
Assalammualaikum. .

Alhamdulillah syukur atas segala nikmat..hari kedua Aidiladha..yang bercuti panjang,,masih berada di kampung halaman..tersenyum simpul ye..tidak kurang yang sudah sibuk bergerak pulang ke rumah masing-masing..ibu bapa bekerja..anak anak sekolah..ada kelapangan..balik kampung lagi ye..singkat atau lama jangka masa itu bukan ukuran.,apa yang penting???..pengisiannya..menjadi sweet atau sour memories bergantung pada kita.. 

Orang berbudi jemput kita sama sama gotong royong sembelih binatang korban..kita berbahasa ucap terima kasih,,walau pun pitam darah dik..orang memberi daging,alhamdulillah  kita merasa..masaklah lebih.,,lebihkan kuah paling tidak pun..kesian jiran,,ambil bau saja..dah 500 kali sendawa depan pintu rumah kita dik..sendawa angin kempunan..hihi..macam mana nak insafi diri...bayangkan kita di tempat dia..insyaAllah..

Baik..ganjaran pahala dan syurga..andai sebaliknya maka dosa dan azab neraka akibatnya..semua milik Allah SWT..biar Allah yang menilai hingga hujung perjalanan hayat kita..tak payah sakan mengadili..bak seorang hakim tak bertauliah..itu pun kalau tak nak seksi yang amat di hadapan Allah kelak..kan manusia boleh berubah kerana hati kita juga milik DIA..ingat..amalan di dunia hiasan di akhirat..amin..
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

Catat Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

Terbaru Lebih lama