♡♡sila zip yang patut...gunting yang tidak perlu♡♡

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Zip mana yang patut

Google image 

●○•°sila zip yang patut°•○●
cantik..halus..licin..nice..semualah..cukup syarat..cukup rasa yang melayakkan untuk diperagakan..lulus sirim ye..sedap dimata..selesa si pemakai..tapi sayang 4 juta kali sayang...kalau tetiba zipnya pecah..kihkihkih...gagal pada yang disyarakkan..disyariaatkan..
nasib..nasib..tapi sekarang zip pecah itu sudah biasa seolah menjadi trend..huhu..biasa ok bukan luar biasa..zip itu murah harganya..murahnya mambawa makna yang besar..murahnya memelihara maruah yang mahal nilainya..sekali sekala aplikasikan pada mulut juga..diam pada waktunya..berbicara pada tempat dan sepatutnya..

Gunting yang tidak perlu
Google image 

●○•°gunting yang tidak perlu°•○●
Utamakan keperluan...kemudiankan kehendak..adakala kehendak boleh berubah menjadi suatu keperluan..bergantung pada situasi ye..tapi...tapi..tapiiii kalau mengamuk ngamuk keperluan dengan kehendak itu dimeroyankan..itu nafsu namanya ye...harap maklum..dia sentiasa mencari peluang..tunggu job kosong kaedahnya..dia suka kita leka..kita lupa..dia mula tunjuk belang nak bermaharaja lela..itulah syaitan yang durjana..guntinglah sedikit nafsu yang ada..cantaslah akal yang diluar duga..moga Allah sentiasa pandang kita..


PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

5 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. belanja apa yang perlu, berkata apa yang perlu

  BalasPadam
 2. @Zizie
  Zack

  betul tu zie..pendek kata..berpada padalah kan..

  BalasPadam
 3. @Cikk Mimin
  hehehehe..moga yang baik kita ambil..yang tak elok kita buang sejauhnya..

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama