Jalinlah Hubungan Sulit Sebaiknya

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

JALINLAH HUBUNGAN SULIT SEBAIKNYA || HUBUNGAN SULIT??..parah ni..parah!..lebih-lebih lagi bila si isteri mendengar perkhabaran suami ada hubungan sulit..ini isu sensitif..ini bab paling berat untuk diterima oleh kaum hawa..dengar sahaja pun sudah boleh menyebabkan mata putih menjadi kelabu asap..masa ini pelbagai soalan muncul..rasa bagai langit runtuh menyembah bumi..seolah bumi menjadi debu...subhan Allah..kalau si suami pula yang terima berita si isteri berhubungan sulit??..ermmm ada yang terus jadi ultraman..king kong..rasaksa..ada juga yang relax sokmo..ha.ha.ha..awak sememangnya sabar atau awak sudah hilang rasa sayang?..alalalala..awak baik in sya Allah Allah akan hadiahkan juga pasangan yang baik...andai berlaku sebaliknya..itu bukan kerana Allah zalim tapi kerana Allah sedang menguji..

Siasat!..membuat keputusan yang melulu itu biasanya sangat merugikan..percayalah..lagi-lagi kalau ada campur tangan emosi..lagilah berganda ruginya..silap-silap bukan menyusahkan diri sendiri tapi menyusahkan orang lain juga..susahkan hendak latih hati untuk bersangka baik..untuk sabar..*sangat susah..PC rasa susah..sedang belajar*..jadi macam mana nak kawal hati kita agar terhindar daripada perkara yang tidak comel..ok jom kita JALINLAH HUBUNGAN SULIT SEBAIKNYA ..apa?..takut?..yang ini sesiapa pasti menyenanginya..malah sangat digalakkanlah..jangan risau..

SUBUH..ZOHOR..ASAR..MAGHRIB..ISYAK

Dating dengan Allah...sulit..waktu yang paling hampir antara hamba dan PENCIPTA adalah ketika dalam setiap solatnya..ketika hamba NYA itu bersujud..ketika ini jalinlah hubungan sulit sebaiknya..kerana hati kita paling hampiri NYA..bawalah kekasih halal kita..sama-sama membuat hubungan cinta dengan PENCIPTA..pasti rasa bahagia itu menggebu sentiasa..

*terima kasih ukhuwah..


PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

3 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Hubungan sulit dan intim hanya kepada Illahi... menyerah diri, pasrah jiwa dan raga sepenuhnya... subhanallah walhamdulillah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin...in sya Allah kita semua sebolehnya usahakan begitu..seperti yang Bro KK katakan.. :)

      Padam
Terbaru Lebih lama