Penerimaan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum WBT


PENERIMAAN | Sebut senang,bab nak menerima itu yang susah.Mungkin ada yang ambil masa sehari dua sudah boleh menerima,tidak kurang yang tiada ruang langsung untuk menerima.Ini hal umum.Harap maklum.

Penerimaan.

Keluarga.Setahun,tiga tahun..pun tewas untuk memahami.Penerimaan juga adakala masih tidak hingga ke dasarnya.Ala kadar.Asal boleh.Biasa-biasa.Ya,sukar untuk buat keluarga sentiasa berlapang dada dan tenang fikiran terima apa adanya kita.Namun tiada salahnya kita mulakan dahulu.Pejuang tidak semestinya menang dipermulaan.

Kawan-kawan.Bebas talam bermuka-muka itu susah didapati.Kalau ada itu rezeki.Ada,tapi limited edition barangkali..hehehe.Sebelum itu pastikan diri kita sendiri bukan klon talam bermuka dua.Ada yang penerimaannya betul-betul tulus dan lurus.Ada juga yang awalnya putih tapi dihujungnya hitam.Sabarlah.

Pasangan.Penerimaan terhadap kelebihan itu bukan satu masalah.Timbulnya permasalahan penerimaan pada titik kekurangan satu sama lain.Logiknya tiada yang sempurna kita ini.Sempurna itu milikNYA hingga alam ini hancur lebur menjadi debuan halus.Untuk memudahkan satu perhubungan itu cuba atau usahakan dengan menjadikan kekurangan itu ilmu atau pelajaran perbaiki diri satu sama lain.InsyaAllah boleh.

Dalam hidup ini ada yang wajib kita terima tanpa persoalan.Ada yang boleh kita terima mengikut pertimbangan.Ada juga yang mesti kita tolak tanpa bertolak ansur.

#sama-sama mencari redha Ilahi.

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

2 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. kadang2 ada sesuatu yang terpaksa kita terima walau apa baik buruknya.

    BalasPadam
  2. bertimbang rasa dan bertolak ansur =)

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama