Berada Pada Tempatnya

BERADA PADA TEMPATNYA | بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم . Assalammualaikum wbt. Berfikir dan terus berfikir.Ada yang memerlukan jalan penyelesaian.Ada yang mungkin hanya perlu dibiarkan kerana memang itu sewajarnya.Biarkan bagai air yang mengalir perlahan namun berterusan.

Lumrah manusia,gemar mempersoal dan mencari seberapa banyak sebab berbanding menggali sebanyaknya hikmah,dan PC pun tidak terlepas juga.Kadang lebih banyak mempersoalkan berbanding dengan lapang dada dan fikiran menerima..kerana kita manusia biasa.Ya,manusia biasa yang sedang bertatih perbaiki diri untuk pecut masuk syurga.Besar cabarannya.

related image
Berada Pada Tempatnya | Google Image

Berada pada tempatnya.Usaha lakukan itu ini ya.Segala macam dibuat dengan satu iktikad yang sentiasa menyemarakkan hati iaitu doa dan usaha..satu sikap yang Allah swt suruh dan suka.Sebenarnya hujungnya bukan tawakkal sahaja tetapi mesti yakin setiap satu apa pun itu telah berada pada tempatnya yang sedari awal Tuhan tetapkan cuma yang menjadi pemacunya adalah niat,usaha,doa itu tadi.

Berada pada tempat yang tepat dan selayaknya telah Tuhan tetapkan.

Sekian.
Tinta Perdu Cinta ❤
Berada Pada Tempatnya
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

4 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

Terbaru Lebih lama