Aduhai Malasnya Rasa..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum  wbt

ADUHAI MALASNYA RASA..|Malas?!?.. biar betul. Tapi rasa malas itu lumrah ada pada setiap diri manusia atau mungkin PC sahaja yang ada rasa malas. 


related image
Aduhai Malasnya Rasa.. |Google Image

Ada masanya buat-buat malas. Bermalas-malasan.. Namun ada detiknya rasa malas itu datang dengan sendirinya.. Walau dilawan.. Walau dicuba untuk tidak malas... Eh, tewas juga. Malas yang langsung tidak disengajakan atau dibuat-buat. Bukan pura-pura.

Wajarkah melayan rasa malas?. Bergantung pada situasi dan masa kalau bagi PC.Set diminda dan niat sendiri sangat perlu diambil kira dan diperbetulkan juga. Niat dan apa yang difikir memacu pada banyak rasa atau perasaan.

Andai terbit rasa malas untuk lakukan perkara sia-sia bersyukurlah.Tapi kalau asyik malas termasuk pada perkara bermanfaat maka berhati-hatilah boleh jadi itu petanda Allah SWT berpaling daripada kita. Nauzubillah. 

Sekian.

#sama-sama mencari redha Allah SWT 
3 Ulasan

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

 1. "kalau asyik malas termasuk pada perkara bermanfaat maka berhati-hatilah boleh jadi itu petanda Allah SWT berpaling daripada kita" huwaaa nauzubillahiminzalik. takutnyaaa. moga kita dijauhkan begituu aamiin.

  p/s: kak PC, kalau malas update blog acamne? muehehe

  BalasPadam
 2. Asalam..hapuskan rasa malas tu ya dek..apapun kesegaran akan sentiasa ada bil kita lahirkan rasa keikhlasan hehehe..pandai pula menasihati..blog sendiri pun sepi dah..

  BalasPadam
 3. Betul ada kala kita rasa malasnya..itu normal..yang tak normal jangan tiap hari kekal bermalasan..rumah dibiar kotor..ya Allah itu memang geram..husniey selalu bebel adik adik yang bermalasan sampai pakaian kotor sendiri orang lain kena uruskan..hehe just sharing..☺

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama