Sen-sen Menjadi Ringgit

SEN-SEN MENJADI RINGGIT | بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم . Assalammualaikum wbt. Nilai yang kecil sahaja. Tapi tetap bernilai. Nampak sedikit jumlahnya tapi kalau rajin mengumpul banyak juga jadinya. Rezeki. Asal ada kemahuan pasti ada cara yang Allah SWT sediakan.

Harta walau daripada sedikit kalau berterusan mengumpulnya menjadi banyak. Bukan bererti tamak kerana harta itu perlu untuk kelangsunggan hidup dan untuk menambah benih-benih kebaikkan. Tidak semua orang menjadi tidak baik kerana harta. Ada je hartawan tapi dermawan. Tak gitu.

Jangan dipersenda bila melihat sen-sen yang dikumpul kerana mampunya orang lain-lain. Sumber dan jumlah pendapatan orang pun berbeza-beza.Kalau awak mampu menyimpan ringgit-ringgit.. ya, dipersilakan. Ada orang rajin simpan sen-sen tapi malas gunakan. Ada orang memang rajin simpan ringgit-ringgit tapi rajin juga gunakan. 

Jangan malu kumpul duit sen-sen.. nanti lama kelamaan menjadi ringgit juga. Tak gitu. 

Sekian. 
Tinta Perdu Cinta ❤
Sen-sen Menjadi Ringgit 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

5 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Betul. Walaupun sen-sen, tetap bernilai :)

  BalasPadam
 2. Assalamualaikum,sen-sen menjadi ribuan dengan izinNya. InshaAllah. Tabiat menyimpan perlu ditanam kann..

  BalasPadam
 3. Sekarang..duit syiling pun di kumpul- kumpul..tak pun di kutip dan disimpan..sangat berharga untuk masa- masa terdesak ni

  BalasPadam
 4. apa yg penting PC dua2 nya nanti..jd satu nilai yg tinggi..

  BalasPadam
 5. Betul tu PC.. Kak Sue memang ada tabung khas untuk sen-sen nie. Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit..

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama