Penghulu Hari Masih Lagi Sepi Sana Sini

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

PENGHULU HARI MASIH LAGI SEPI SANA SINI |8 Ramadhan.1 Mei.Selamat hari buruh semua.Dan sayunya Jumaat ke-7 berada dalam situasi Perintah Kawalan Pergerakan-PKP lagi.Teruskan bersyukur.Jangan berhenti berdoa.Ikut arahan dan nasihat.

related image
Penghulu Hari Masih Lagi Sepi Sana Sini | Perdu Cinta

Setiap Hari Jumaat mejadi hari umat Islam berkumpul memenuhi ruang masjid-masjid yang ada untuk menunaikan Solat Jumaat.Ketika inilah semua orang bertemu.Sama-sama beribadah.Bertanya khabar dan bersilaturahim satu dengan yang lain.Kecuali ada aral yang memang tidak boleh dielak dan tidak disengajakan.Namun,buat detik ini,mungkin ini yang paling terbaik kita lakukan.

Mungkin sebelum-sebelum ini ramai yang alpa,biarkan masjid-masjid dan surau-surau yang sudah tersergam indah kosong kekurangan jamaah maka sekarang Allah memberi sedikit teguran bila di ketika mahu dan ada rasa rindu dengan rumah-rumah Allah SWT yang mewah dengan kebekatan,dikunjungi para malaikat ini tetapi tidak diperbolehkan,itu sebenarnya menyedihkan.

Teguran Allah SWT sangat halus dan tajam,cuma segelintir yang merasainya,cuma sesetengah sahaja yang terjentik hatinya.Moga tidak tertutup rapat hati-hati manusia yang selalu dilimpahi dengan nikmat rezeki daripadaNYA.

Sekian.
Tinta Perdu Cinta ❤
Penghulu Hari Masih Lagi Sepi Sana Sini

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

18 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. salam penghulu hari dan salam bulan Mei pc..

  BalasPadam
 2. semoga dpt menunaikan solat di masjid dlm masa terdekat ni. Aamiin...

  BalasPadam
 3. SALAM JUMAAT MULIA SELAMAT BERIBADAH RAMADAN

  BalasPadam
  Balasan
  1. Aamiin.InshaAllah moga ramadhan lebih memberi makna.

   Padam
 4. salam Jumaat...selamat berpuasa

  BalasPadam
 5. Sedihnya dah lama tak dapat jemuahan (sembahyang jumaat) di masjid

  BalasPadam
 6. semoga semuanya akan kembali pulih seperti biasa. Amiinn...

  BalasPadam
 7. InsyaAllah semua akan pulih seperti biasa...

  BalasPadam
 8. insyallah sikit masa lagi.. kita dapat kembali
  memeriahkan masjid =)

  BalasPadam
 9. Betul tu.. lama betul tak solat Jumaat, apatah lagi solat2 berjamaah yg lain di surau atau masjid. Adakala dah mula rasa rindu suasana rutin spt itu...

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama