Stitis Minyak Panas Pun Azab Apatah Lagi Neraka

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

SETITIS MINYAK PANAS PUN AZAB APATAH LAGI NERAKA.Terkena setitis minyak panas,terkena air panas,tersentuh kuali,ceret dan periuk panas itu pun dah boleh buat melelh air mata.Menjerit-jerit.Belum lagi kena ekzos motor sampai melebung kulit.Allah.Panasnya,peritnya,pedihnya dan parutnya.Takut.Sakit.Rasa seksa.Itu di dunia.Boleh sapu ubat.Boleh dapatkan rawatan terbaik semampunya kita.Di akhirat?

Stitis Minyak Panas Pun Azab Apatah Lagi Neraka
Stitis Minyak Panas Pun Azab Apatah Lagi Neraka

Kalu ditanya tak ada siapa yang nak masuk neraka.Kalau bagi ucapan dan dalam doa-doa pun semua mengharapkansyurga Allah itulah tempat terakhir kita beristirehat selama-lamanyakan.Tak ada orang ucap selamat atau tahniah hingga neraka.Ucapannya semoga bahagia samapai akhir hayat,sampai ke jannah.Macam tu kan..kan.

Dengar neraka pun dah seram sejuk.Kalau kita sentiasa berdoa minta dijauhkan daripada azab kubur dan azab api neraka,begitu juga api neraka.Dia tahu siapa bakal penghuninya kelak ketika kita semua berada di mahsyar.Jadi sementara diizin Allah,kita manfaatkan sebaik-baiknya ya kesempatan yang ada ini.Aamiin.

Sekian.


PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

5 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Kami tak layak ke syurgaMu, tapi tak sanggup ke nerakaMu 😭

  BalasPadam
 2. Nauzubillah moga dijauhkan dari azab neraka kan PC.

  BalasPadam
 3. deeeeppp... terima kasih atas peringatan

  BalasPadam
 4. Bila kenangkan dosa sendiri, rasa takut sangat. Thanks atas perkongsian, PC

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama