Ada Baiknya Juga Kalau

ADA BAIKNYA JUGA KALAU

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

Ada baiknya juga kalau berasa orang tidak suka atau benci kita agar kita cermin diri sendiri daripada kita berasa semua orang suka pada kita. Ianya membuatkan kita tidak mahu berubah menjadi lebih baik dan mungkin juga lebih ego nantinya.

Ada baiknya juga tidak mudah berasa selesa dengan kebaikkan atau bantuan orang lain bukan kerana sombong, pilih bulu atau berasa tidak setara tetapi supaya kita tidak terbiasa untuk nanti akhirnya asyik minta bantuan daripada orang lain atas kebaikkannya.

Ada baiknya juga kalau sedikit meletakkan batas pada apa yang ingin dilakukan atau apa yang mahu dikongsikan agar tidak ada yang mudah ambil kesempatan dan mudah salah anggapan.

Hidup ini tidak boleh semua kita anggap baik. Tidak boleh juga semua kita anggap buruk. Bijaklah letak pada tempat sewajarnya mengikut kesesuaian.

Sekian
Tinta Perdu Cinta ❤
Ada baiknya Juga Kalau
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

5 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Ada baik nya kalau... eh meh la tgk result GA by uyum hahaha

  BalasPadam
 2. Harap yang baik2 supaya datangnya yang baik2 juga.

  BalasPadam
 3. Kena pandai kita sesuaikan buruk baik ikut suasana dan keadaan kan PC..

  BalasPadam
 4. diri kita seadabya saja kekurangannya ramai yg pndg

  BalasPadam
 5. Orang sekarang kata, fikir yang baik2, cakap yg baik2, maka datangnya yg baik2 juga, insyaAllah

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama