GURAUAN RAMADAN JADI GADUH

GURAUAN RAMADAN JADI GADUH | Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. Assalammualaikum wbt. JANGAN cari pasal. Bulan Ramadan ni memang bukan cuma tahan lapar, dahaga dan tahan diri daripada buat perkara yang boleh batalkan puasa ya, tapi mesti kuat semangat dan sabar juga. 

Namun begitu tidak semua orang boleh tahan rasa sabar. Ada je la yang tewas nak pertahankan agar tidak naik angin dibulan Ramadan ni ha. Bila perut lapar. Tekak rasa dahaga kadang memang susah nak kawal diri. Tak kisahlah, percakapan atau perbuatan. 

Jadi, tidak hairanlah dan jangan pelik gurauan Ramadan jadi gaduh. Sungguh. Berbuka apa hari ni..  Buka mulut. Memang mendapatkan kau kena maki. Itu belum lagi gurau cakap mulut kau longkang dan najis. Silap percaturan kena kuah kau nanti. 

GURAUAN RAMADAN JADI GADUH
GAMBAR SEKADAR HIASAN - KREDIT

Niat gurau berhujung gaduh. Fuh tak berbaloi puasanya. Dapat pahala sikit nanti.  Hihihihi. Sebenarnyakan, puasa ke, atau diperantauan luar Ramadan ke, memang ada gurauan yang tak patut dilakukan pun. 

Apatah lagi zaman sekarang oii. Sensitif sangat-sangat. Pantang cuit sikit. Pantang gurau sikit. Cepat sungguh nak mengamuk.  Tengok je di mana-mana pun. Jadi, daripada puasa kita sia-siakan, baik diam je. 

Tinta Perdu Cinta ❤
GURAUAN RAMADAN JADI GADUH 

PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

1 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. ramai orang bila lapar, mudah naik angin. huhu. moga dijauhkan

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama