ANTI SAYUR BOLEH JADI MENANGIS

ANTI SAYUR BOLEH JADI MENANGIS | Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Assalammualaikum semua. Hihi. KALAU SAYURAN TIDAK BOLEH ditelah oleh tekak maka jangan bersembang pasal  SALAD. PC  MEMANG hantuuuu salad. Salad ni  MENGENYANGKAN TAPI perlu porsi yang banyak dan mesti ulangkali makan. 

Ada salad buah-buahan. Ada salad sayur-sayuran. Dua-dua PC suka. Alhamdulillah. Tekak dan perut boleh terima. Sedang berdiet atau tidak, sayuran dan buah-buahan antara bahagian yang penting untuk melengkapkan menu atau hidangan yang kita makan. 

Ada yang terus tolak buah-buahan. Lebihkan sayuran. Ada yang setengah suku suku. Masing-masing punya cara dan sesuainya tu yang mana. Sesuai diri dan mampu poket. 

Kalau pilih salad yang dijadikan keutamaan dan rutin, sesiapa yang anti sayuran boleh menangis. Tak suruh makan. Tengok sayuran yang berlambak dah boleh buat murung separuh hari.

Macam PC kata awal-awal tadi.. Salad ni  MENGENYANGKAN TAPI perlu porsi yang banyak dan mesti ulangkali makan. Apatah lagi kalau terus tak makan nasi. Lagilah kena gigih poket. Makanan atau menu sihat ni.. jujur, kos agak tinggi juga. Bertabahlah.

NOTA PC  : Sesekali beli set salad sayuran.. fuhh layan.. selebihnya sila buat sendiri.
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

2 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. aida suka salad.
  sgt suka. dan masukkan roti keras tu, apa ntah namanya.
  or dada ayam grill.
  terbaik ratah gitu aje.

  BalasPadam
 2. Wak kalau makan nasik mesti nak ada sayur

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama