TIDAK BERGADUH

TIDAK BERGADUH | Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Assalammualaikum semua. Hihi. RASANYA SETIAP KITA tahu kisah bawang merah bawang putih kan. Cerita. Bahan yang tidak asing dalam masakan. Bahan asas dan penting juga.


Babah pergi kedai. Kedai di pekan. Kedai biasalah tu. Sekejap je. Balik je, terus panggil PC. Babah tunjuk dan hulur satu plastik sederhana saiznya. Besar tak, kecil pun tak juga.

Babah cakap, jangan risau.. kalau lambat buka pun dia tak gaduh. PC pun terpinga-pinga juga. Biasa babah kalau beli sesuatu suruh PC  cepat-cepat tengok. Takut terlupa, bahan atau barangan dapur rosak. Kali ni tak la pulak. 

Tak ada dengar bising-bising gaduh kan Juah.. PC pun jawab tak ada bah. Apa yang misteri sangat-sangat ni?. Adoiii. Terus dapatkan bungkusan yang babah beri tadi.

Bila buka, ooowhh bawang putih dengan kunyit hidup. Ada juga yang panggil kunyit basah. Babah cakap.. tak gaduhkan?. Tak teringat langsung kisah bawang merah dengan bawang putih. PC pun jawab tak gaduh ba.

Memang la dia tak gaduh.. kan bawang putih dengan kunyit tu.. bukan dengan bawang merah. Babah... babah.

NOTA PC  : ketawa anak beranak
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

1 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

  1. Kadang-kadang kan...Pak Zain pun suka gurauan tersirat macam tu...bila kita dah blurr baru dia cakap...

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama