KACANG GAJUS PULA DIBEDAL

KACANG GAJUS PULA DIBEDAL | Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Assalammualaikum semua.  MAHAL. Kacang gajus memang mahal. Biasanya kekacang macam ni.. harganya boleh tahan. Tak jadi kudis pun pada yang mampu dan tersangatlah mampu. Tapi bagi yang hidupnya biasa-biasa kadang nak tengok pun tak mampu. 

Kalau boleh beli tu dikira kaya sangat ke?. Duit bertimbun sangat ke?. Eh tak juga. Sekarang ni ada je yang jual murah daripada harga pasaran. Alhamdulillah. Tak dapat beli banyak. Dapat beli sikit pun dah syukur.

KACANG GAJUS PULA DIBEDAL. Jarang makan. Sesekali beli seronok jugalah makan kacang gajus goreng ni ha. Ada orang suka. Ada orang kurang suka makan kekacang ni. Selera masing-masing. Setiap orang ada alasan masing-masing kenapa suka atau tak suka.

Kacang gajus berasal daripada biji buah gajus.  Kacang gajus mengandungi protein dan mineral penting termasuk tembaga, kalsium, magnesium, zat besi, fosforus, potasium dan zink. Dan, sodium juga hadir dalam kuantiti yang kecil.

Penerimaan badan kita pada makanan tak sama. Jadi beringat dan berpada-pada la ya.

NOTA PC  : mengantuk tak boleh bawa bincang
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

4 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. Ammi tgk juga dia lalu lalang di Tiktok. Nak beli tp rasa mcm alahaiiii mahalnya kau

  BalasPadam
 2. kalau i mmg suka. tp sebenarnya katanya la tak elok sgt kalau gajus. better lagi almond la kan. tp kalau dihadap depan mata licin je.

  BalasPadam
 3. Suka jugak kacang gajus tapi tak beli sgt la sebab satunya mahal, satu lagi khabarnya awas kacang gajus tiruan.

  BalasPadam
 4. beli jugaklah sekali-sekala bila teringin. selalunya suami beli melalui tiktok

  BalasPadam
Terbaru Lebih lama