MANA BOLEH NAK SEMBUNYI

MANA BOLEH NAK SEMBUNYI | Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Maha Penyayang. Assalammualaikum semua. MANA KAKAK?. Nama sebenarnya Stokin. Atok panggil kakak. Kawan atok. Ada adik ramai. Ibunya menghilang usia kakak kecil sangat-sangat lagi. Atok tatang bagai minyak yang penuh. Tapi kakak ni la selalu buat atok risau. Ya Allah. 

Rutin. "Kakak balik..". Kakak masuk makan..". Kakak jangan panjat-panjat pokok jatuh nanti..". "Kakak tunggu atok, duduk diam-diam kat kerusi atok tau.. atok nak pegi surau kejap..". Memang dia tunggu. Memang. Kakak dan Piki macam BFF atok. Penghibur babah. Kawan gaduh juga.
 
Entah kenapa sehari dua ni kakak merajuknya lain macam. Bila atok tinggi suara sikit dia masuk dalam rumah sembunyi dalam beg kertas. Hehehehe. Bila dengar suara atok cari-cari dia.. senyap je.. bila atok kata atok minta maaf,  keluarkan ekornya sikit.. lepas tu kaki.. lama-lama dia ngendap atok. Haaaaa. Alah kakak. Ada je perangai. Tapi sayang atokkan.

MANA BOLEH NAK SEMBUNYI. Memang tak boleh. Kita sebagai hamba-hambaNya pun mana boleh sembunyi. Semut hitam atas batu hitam digelap pekat malam pun Allah swt boleh nampak. Tajam dan jelas PENGLIHATAN ALLAH SWT kepada kita. Justeru itu sembunyi daripada sesama manusia atau makhluk mungkin boleh tapi tidak daripada Allah swt. Apa dalam hati kita pun Allah swt tahu. 

Menipu. Jujur. Pilihan diri sendiri. Niat dalam hati. Hati berkata-kata. Mana boleh sembunyi. Kita pun DIA yang CIPTA dan HIDUPKAN. MasyaAllah.  Macam kita jahit baju. Mula dari sehelai kain diolah menjadi sepasang pakaian.. kita mesti tahu mana lebih dan kurangnya pakaian itu. Kurangnya kita tutup dengan cantik atau kekemasan yang ada. Contoh mudah.

NOTA PC  : Ada yang boleh dilihat dengan mata kasar.. dan ada yang tidak.
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

Catat Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

Terbaru Lebih lama