Kebarangkalian Yang Mana

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

Kebarangkalian Yang Mana
Google image 

KEBARANGKALIAN YANG MANA || Segalanya mungkin.PC,malahan sesiapa pun terdedah kepada segala kemungkinan yang telah ditakdirkan dan impak apa yang diusahhakan oleh diri sendiri.Apa yang kita usahakan dalamnya ada suratan.Semangat,lintasan hati dan fikiran,petunjuk..semua dengan izinNYA.

Kebarangkalian itu sukar dijangka..tapi DIA sudah tahu segalanya..kerana DIA perencana..sama ada kuat atau tidak untuk kita melaluinya..tapi ujian itu sentiasa sepadan dengan kemampuan hamba-hambaNYA..

HIDUP SELEPAS MATI.Bukan mudah.Tapi tidak mustahil.Dah banyak contoh.Ketika hayatnya hanya segelintir yang mengenali..setelah kematiannya seolah seluruh alam meratapi..mengenali..subhanaAllah..moga menjadi saham baik di sana..moga yang hidup itu setiap kebaikkannya.

MATI SEMASA MASIH HIDUP.Bahaya.bagaimana nanti setelah tiadanya..nauzubillahiminzaliq.Memadai biasa-biasa pun tidaklah mengapa jangan sampai dianggap mati biar masih sihat bernyawa.

ISTIMEWA.DIA SANGAT ISTIMEWA.Semasa hayatnya dikenali..setelah tiada semakin diingati..dirindui..malahan dirai setiap tahun hari kelahirannya..bergema seluruh alam mengalunkan selawat ke atasnya..ya BAGINDA RASULULLAH SAW.Kehidupannya..kewafatannya sentiasa dikenang..

*terima kasih ukhuwah 
#sama-sama mencari redha Ilahi 
♡ Ramadhan kian mendekat 
PeRdU cINta

Lifestyle Personal Blog - Menjaga rasa cinta.Pengalaman diolah menjadi artikel. JUA AZURA | ISTERI & BLOGGER | ASAL BATU PAHAT JDT | UNTUK REVIEW : EMAIL KE teratakcomelkita8384@gmail.com twitter rss instagram facebook

4 Ulasan

TERIMA KASIH selalu menyokong PERDU CINTA

 1. MOGA SBG SESEORANG YG KEHILANGANNYA DIRASAKAN

  BalasPadam
 2. allahummasolli ala sayyidina muhammad.

  semoga kita beroleh syafaat Baginda di sana nanti.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ameen...itulah harapan yang sangat dicita citakan..

   Padam
Terbaru Lebih lama